زنان و مشکل اشتغال در سریلانکا

براساس «بررسی نیروی کار برای سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴ که توسط اداره آمار و سرشماری بانک مرکزی سریلانکا انجام شده است، اکثر مردان و زنانی که در بازار کار فعال هستند در دهه ۴۰ زندگی خود قرار دارند. این بررسی تأکید دارد که مشکل بیکاری در سریلانکا برای زنان تحصیل‌کرده نسبت به مردان تحصیل‌کرده شدیدتر است. این موضوع در طی سال‌های گذشته نیز به طور مداوم مشاهده شده است. این بررسی براساس داده‌های جمع‌آوری‌شده در ماه‌های آوریل، می و ژوئن سال ۲۰۲۴ از سراسر کشور انجام شده است. این بر اساس نمونه‌گیری سه‌ماهه از 6,440 واحد مسکونی انجام شده بود. این بررسی تنها شامل افرادی بود که در واحدهای مسکونی زندگی می‌کردند و افرادی که در مؤسسات (مانند بیمارستان‌ها، زندان‌ها، یا دیگر مراکز مشابه) ساکن هستند، لحاظ نشده‌اند. بررسی نرخ مشارکت نیروی کار (LFPR) براساس گروه‌های سنی و جنسیت نشان‌دهنده مشارکت بالای مردان در مقایسه با زنان در تمامی گروه‌های سنی است. بیشترین نرخ مشارکت مردان مربوط به گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ سال (۹۶.۳ درصد) و بیشترین نرخ مشارکت زنان مربوط به گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ سال (۴۶.۵ درصد) است. در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴، تعداد کل افراد شاغل در سریلانکا حدود ۸ میلیون نفر برآورد شده است که از این تعداد، حدود ۴۸.۵ درصد در بخش خدمات، ۲۶.۵ درصد در بخش صنعت و ۲۵ درصد در بخش کشاورزی مشغول به کار بوده‌اند. در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴، تعداد افراد شاغل در بخش خدمات و صنعت نسبت به سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. اکثریت نیروی کار را کارکنان بخش خصوصی تشکیل می‌دهند و گروه کارگران خوداشتغال بعد از آن قرار دارند. بخش غیرکشاورزی ۷۵ درصد از جمعیت شاغل در سریلانکا را در برمی‌گیرد. در این بخش، کارکنان و کارگران خوداشتغال

براساس «بررسی نیروی کار برای سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴ که توسط اداره آمار و سرشماری بانک مرکزی سریلانکا انجام شده است، اکثر مردان و زنانی که در بازار کار فعال هستند در دهه ۴۰ زندگی خود قرار دارند.

این بررسی تأکید دارد که مشکل بیکاری در سریلانکا برای زنان تحصیل‌کرده نسبت به مردان تحصیل‌کرده شدیدتر است. این موضوع در طی سال‌های گذشته نیز به طور مداوم مشاهده شده است.

این بررسی براساس داده‌های جمع‌آوری‌شده در ماه‌های آوریل، می و ژوئن سال ۲۰۲۴ از سراسر کشور انجام شده است. این بر اساس نمونه‌گیری سه‌ماهه از ۶,۴۴۰ واحد مسکونی انجام شده بود. این بررسی تنها شامل افرادی بود که در واحدهای مسکونی زندگی می‌کردند و افرادی که در مؤسسات (مانند بیمارستان‌ها، زندان‌ها، یا دیگر مراکز مشابه) ساکن هستند، لحاظ نشده‌اند.

بررسی نرخ مشارکت نیروی کار (LFPR) براساس گروه‌های سنی و جنسیت نشان‌دهنده مشارکت بالای مردان در مقایسه با زنان در تمامی گروه‌های سنی است. بیشترین نرخ مشارکت مردان مربوط به گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ سال (۹۶.۳ درصد) و بیشترین نرخ مشارکت زنان مربوط به گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ سال (۴۶.۵ درصد) است.

در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴، تعداد کل افراد شاغل در سریلانکا حدود ۸ میلیون نفر برآورد شده است که از این تعداد، حدود ۴۸.۵ درصد در بخش خدمات، ۲۶.۵ درصد در بخش صنعت و ۲۵ درصد در بخش کشاورزی مشغول به کار بوده‌اند. در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴، تعداد افراد شاغل در بخش خدمات و صنعت نسبت به سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.

اکثریت نیروی کار را کارکنان بخش خصوصی تشکیل می‌دهند و گروه کارگران خوداشتغال بعد از آن قرار دارند. بخش غیرکشاورزی ۷۵ درصد از جمعیت شاغل در سریلانکا را در برمی‌گیرد. در این بخش، کارکنان و کارگران خوداشتغال سهم بالایی دارند. بیشترین سهم اشتغال مربوط به بخش خدمات است و این موضوع در مورد هر دو جنسیت صادق است، در حالی که کمترین سهم اشتغال مربوط به بخش کشاورزی است. سهم زنان شاغل در بخش کشاورز، ۲۲.۱ درصد است در حالی که این سهم برای مردان ۲۶.۵ درصد می باشد.

نرخ کلی بیکاری برای زنان ۷ درصد و برای مردان ۳.۶ درصد گزارش شده است. نرخ بیکاری جوانان (گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال) برای سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴، ۲۵.۴ درصد بوده که بالاترین نرخ بیکاری در میان تمامی گروه‌های سنی محسوب می‌شود. همچنین نرخ بیکاری جوانان در میان مردان و زنان در این گروه سنی به ترتیب ۲۰.۱ درصد و ۳۵.۶ درصد بوده است.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد که نرخ بیکاری زنان در تمامی گروه‌های سنی بیشتر از مردان است. سهم بیکاری جوانان و زنان در بیکاری کلی کشور بیشتر است.

تعداد افراد بیکار در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴ حدود ۳۹۷,۸۵۵ نفر برآورد شده است. نرخ بیکاری برای این دوره ۴.۷ درصد بوده است.

بیشترین نرخ بیکاری مربوط به گروه تحصیلی دارای مدرک G.C.E.(A/L) و بالاتر است که ۷.۸ درصد گزارش شده که ۵.۸ درصد را مردان و ۱۰ درصد را زنان تشکیل می دهند. نرخ بیکاری زنان در تمامی سطوح تحصیلی بالاتر از مردان است.

همچنین نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مشکل بیکاری در میان زنان تحصیل‌کرده نسبت به مردان تحصیل‌کرده شدیدتر است؛ موضوعی که در نتایج بررسی‌های قبلی نیز به طور مداوم مشاهده شده است.

https://island.lk/males-and-females-in-their-۴۰s-more-dominant-in-sri-lanka-labour-force/

کد خبر 22521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =